Gerookt, gepekeld en ingemaakt (16 november 2019)
– Amuse: Gerookte kwarteleitjes met een zalf van bospaddenstoelen en een stukje bierbrood met gerookte eendenborstfilet
– Voorgerecht: In pekel gegaarde kabeljauw, boekweitnoedels en ingemaakte radijs
– Hoofdgerecht: Koffertje van duif, jus van gefermenteerde knoflook, gerookte pastinaakpuree, pompoenchutney en kruim van roggebrood
– Dessert: Bereidingen van peer, karamel, pistachenoten en Jägerteesiroop
Kleuren van de herfst (12 oktober 2019)
- Kleuren van de herfst – pompoen, champignon en eend in de hoofdrol:
– Puree van aardpeer, gepocheerd 62o eitje, bospaddenstoelen, amandelschaafsel
– Krokante eend, structuren van pompoen, boerenkoololie, gehakte hazelnoten
– Panna Cotta van framboos, basilicumsiroop, kletskop
Stoere vriendentafel (8 juni 2019)
– Gepekelde zalm
– Ingemaakte komkommer
– Op rookzout gegaarde makreel
– Ingelegde beukenzwammetjes
– Salade van diverse koolsoorten
-
Lentegroente (10 mei 2019)
- Kruidenwafeltje met gepekelde zalm en limoenmayonaise
- Carpaccio van gemarineerde asperges
- Lamskoteletje met geroosterde worteltjes, pesto van raapstelen en jus van zwarte knoflook
- Hangop en kruidig geparfumeerde rabarber
-
Grasmaand (12 april 2019)
- Lente-amuse
- Zacht gegaarde kabeljauw, gegrilde prei, mousseline en boerenkoololie
- Lamsnek met geglaceerde worteltjes, jonge spinazie, lamsjus en rozemarijnaardappeltjes
- Semifreddo met frambozen, pistachenoten en basilicum
Het is nu volop lente! We krijgen weer nieuwe groenten. En ook lammetjes, kuikentjes, kortom, jong grut…

-
Lentegroen (8 en 29 maart 2019)
- Kwartelboutje met kwarteleitje
- Rolletje rode poon-tartaar, waterkers en granité van G&T
- Suprême van ’t haantje, kruidencakeje, mousse van doperwt
- Panna cotta met frambozen
Zacht gepocheerde eidooier
Een vleugje Valentijn (15 februari 2019)
- Carpaccio van grapefruit met pancetta en burrata
- Zacht gepocheerde eidooier met tartaar van rivierkreeft en schuim van bisque
- Pannenkoekje met rosé gebraden eend, gebakken peer, cranberries, glühwein en granité van witlof
- Romige polenta met zeer, zeer langzaam gegaarde varkensnek en geroosterde tomaatjes
- Combinatie van chocolade en frambozen
Eendenborst
Warme specerijen (14 december 2018)
Op deze Vriendentafel staan winterse gerechten met de warme geuren en smaken van specerijen:
- Met appelstroop gelakte paling op kruidnotenbiscuit en ingemaakt mosterdzaad
- Eendenborst met speculaaskruiden, jus van zwarte knoflook, pruimen met kaneel en aardappelkroketjes
- Gebakken peren met karamel, noten en ijs