Menu
De Tafel op Vrijdag (1 november 2024)
– Voorgerecht : Saffraan-tomaat vissoep
– Hoofdgerecht : Rollade van bavette met bospaddenstoelen, knolselderrij en aardappelmousseline
– Dessert : Triffle met stoofpeertjes
Dessert
De Tafel op Vrijdag (4 oktober 2024)
– Voorgerecht : Rodekoolsoep
– Hoofdgerecht : Pompoenravioli, beurre noisette, salie, walnoten
– Dessert : Cheesecake, sinaasappelsaus
Hoofdgerecht
De Tafel op Vrijdag (27 september 2024)
– Voorgerecht : Sardientjes & appel, groene kruiden, briochetoast, zoute boter
– Hoofdgerecht : Procureur gegaard in dubbel bier, pompoen, salie, aardappelwafel
– Dessert : Chocoladetaart & frambozen
Hoofdgerecht
De Tafel op Vrijdag (20 september 2024)
– Voorgerecht : Bloemkoolsoep met hazelnoot
– Hoofdgerecht : Op hooi geroosterde haantje, honing-worteltjes, boekweit
– Dessert : Panna cotta met grapefruit gelei
Voorgerecht
De Tafel op Vrijdag (13 september 2024)
– Voorgerecht : Tomatenbouillon, gekonfijte tomaatjes, mozzarelle
– Hoofdgerecht : Kalfstong, kalfswang, aardappeltaartje, frisse slade
– Dessert : Hangop, aardbeienlinten, grafefruit, blauwe bes
Coquille
De Tafel op Vrijdag (21 juni 2024)
– Voorgerecht : Coquille (koningsboleet), limoensaus, peterselieolie
– Hoofdgerecht : Bavette, rode wijnsaus (paddenstoelen-fricassée), lentegroente & hasselbakc
– Dessert : Chocolade ganache taart met mascarpone-slagroom en aardbei
Tarte tatin van rode ui
De Tafel op Vrijdag (14 juni 2024)
– Voorgerecht : Tarte tatin van rode ui
– Hoofdgerecht : Coq au vin blanc, aardappelpuree, sperziebonen
– Dessert : Gegrilde perzik, thijmsiroop, vanille ijs
Lentesoep
De Tafel op Vrijdag (31 mei 2024)
– Voorgerecht : Lentesoep van doperwt en dragon
– Hoofdgerecht : Rollade van bavette, rode wijnjus, geroosterde bloemkool, puntje aardappeltaart
– Dessert : Panna cotta met advocaat en crumble van cantuccini
Lamsstoof
De Tafel op Vrijdag (24 mei 2024)
– Voorgerecht : Open lasagne van paddenstoelen en spinazie
– Hoofdgerecht : Lamsstoof, saus van doperwten, tomaat-olie, aardappelgratin
– Dessert : Crumble van rabarber
Aardbeienbavaroise
De Tafel op Vrijdag (17 mei 2024)
– Voorgerecht : Gazpacho van asperges met serranoham
– Hoofdgerecht : Haantje met citroenboter, huisgemaakte groene tagilatelle en gegrilde little gem
– Dessert : Aardbeienbavaroise
Ingemaakte roze eieren
De Tafel op Vrijdag (10 mei 2024)
– Voorgerecht : Ingemaakte roze eieren, bietensalade, anchovismayo, veldsla en
geroosterd briochebrood
– Hoofdgerecht : Zoete ui met stoof van lam, sticky bospeen en geroosterde aardappelen
– Dessert : Frambozen cheesecake
Met kruiden gevuld varkensgebraad
De Tafel op Vrijdag (3 mei 2024)
– Voorgerecht : Salade met doperwten, groene asperges, burrata, glutenvrije
knoflookcroutons en citroen-vlierbloesemdressing
– Hoofdgerecht : Met kruiden gevuld varkensgebraad, mille feuille van aardappel, bloemkoolcrème en jus
– Dessert : Limoncello-citroenmousse met frambozen en pistache
Hartig wentelteefje
De Tafel op Vrijdag (5 april 2024)
– Voorgerecht : Hartige wentelteefje met huisgemaakte gravad lachs
– Hoofdgerecht : Gekonfijte procureur, gegrilde paksoi & citroen-salieboter, aardappeltjes uit de oven
– Dessert : Karamel-appel cake & vanille-ijs
De Tafel op Vrijdag (15 maart 2024)
– Voorgerecht : Frisse salade van makreel en appel met citroendressing
– Hoofdgerecht : Frikasse van kip en mille feuille van aardappel
– Dessert : Panna cotta met coulis van rood fruit
Gestoofde rundersukade
De Tafel op Vrijdag (9 februari 2024)
– Voorgerecht : Soep van rodekool met Granny Smit
– Hoofdgerecht : In rode wijn gestoofde rundersukade, sjalotjes, aardappelpuree en gekonfijte prei
– Dessert : Crème caramel
Koffertje van duif
Gerookt, gepekeld en ingemaakt (16 november 2019)
– Amuse: Gerookte kwarteleitjes met een zalf van bospaddenstoelen en een stukje bierbrood met gerookte eendenborstfilet
– Voorgerecht: In pekel gegaarde kabeljauw, boekweitnoedels en ingemaakte radijs
– Hoofdgerecht: Koffertje van duif, jus van gefermenteerde knoflook, gerookte pastinaakpuree, pompoenchutney en kruim van roggebrood
– Dessert: Bereidingen van peer, karamel, pistachenoten en Jägerteesiroop
Kleuren van de herfst (12 oktober 2019)
- Kleuren van de herfst – pompoen, champignon en eend in de hoofdrol:
– Puree van aardpeer, gepocheerd 62o eitje, bospaddenstoelen, amandelschaafsel
– Krokante eend, structuren van pompoen, boerenkoololie, gehakte hazelnoten
– Panna Cotta van framboos, basilicumsiroop, kletskop
Stoere vriendentafel (8 juni 2019)
– Gepekelde zalm
– Ingemaakte komkommer
– Op rookzout gegaarde makreel
– Ingelegde beukenzwammetjes
– Salade van diverse koolsoorten
Lentegroente (10 mei 2019)
• Amuse: Kruidenwafeltje met gepekelde zalm en limoenmayonaise
• Voorgerecht: Carpaccio van gemarineerde asperges
• Hoofdgerecht: Lamskoteletje met geroosterde worteltjes, pesto van raapstelen en jus van zwarte knoflook
• Dessert: Hangop en kruidig geparfumeerde rabarber
-
Grasmaand (12 april 2019)
- Lente-amuse
- Zacht gegaarde kabeljauw, gegrilde prei, mousseline en boerenkoololie
- Lamsnek met geglaceerde worteltjes, jonge spinazie, lamsjus en rozemarijnaardappeltjes
- Semifreddo met frambozen, pistachenoten en basilicum
Het is nu volop lente! We krijgen weer nieuwe groenten. En ook lammetjes, kuikentjes, kortom, jong grut…
-
Lentegroen (8 en 29 maart 2019)
- Kwartelboutje met kwarteleitje
- Rolletje rode poon-tartaar, waterkers en granité van G&T
- Suprême van ’t haantje, kruidencakeje, mousse van doperwt
- Panna cotta met frambozen
Zacht gepocheerde eidooier
Een vleugje Valentijn (15 februari 2019)
- Carpaccio van grapefruit met pancetta en burrata
- Zacht gepocheerde eidooier met tartaar van rivierkreeft en schuim van bisque
- Pannenkoekje met rosé gebraden eend, gebakken peer, cranberries, glühwein en granité van witlof
- Romige polenta met zeer, zeer langzaam gegaarde varkensnek en geroosterde tomaatjes
- Combinatie van chocolade en frambozen
Eendenborst
Warme specerijen (14 december 2018)
Op deze Vriendentafel staan winterse gerechten met de warme geuren en smaken van specerijen:
- Met appelstroop gelakte paling op kruidnotenbiscuit en ingemaakt mosterdzaad
- Eendenborst met speculaaskruiden, jus van zwarte knoflook, pruimen met kaneel en aardappelkroketjes
- Gebakken peren met karamel, noten en ijs