Menu’s


Menu

De Tafel op Vrijdag (1 november 2024)
– Voorgerecht : Saffraan-tomaat vissoep
– Hoofdgerecht : Rollade van bavette met bospaddenstoelen, knolselderrij en aardappelmousseline
– Dessert : Triffle met stoofpeertjes


Dessert

De Tafel op Vrijdag (4 oktober 2024)
– Voorgerecht : Rodekoolsoep
– Hoofdgerecht : Pompoenravioli, beurre noisette, salie, walnoten
– Dessert : Cheesecake, sinaasappelsaus


Hoofdgerecht

De Tafel op Vrijdag (27 september 2024)
– Voorgerecht : Sardientjes & appel, groene kruiden, briochetoast, zoute boter
– Hoofdgerecht : Procureur gegaard in dubbel bier, pompoen, salie, aardappelwafel
– Dessert : Chocoladetaart & frambozen


Hoofdgerecht

De Tafel op Vrijdag (20 september 2024)
– Voorgerecht : Bloemkoolsoep met hazelnoot
– Hoofdgerecht : Op hooi geroosterde haantje, honing-worteltjes, boekweit
– Dessert : Panna cotta met grapefruit gelei


Voorgerecht

De Tafel op Vrijdag (13 september 2024)
– Voorgerecht : Tomatenbouillon, gekonfijte tomaatjes, mozzarelle
– Hoofdgerecht : Kalfstong, kalfswang, aardappeltaartje, frisse slade
– Dessert : Hangop, aardbeienlinten, grafefruit, blauwe bes


Coquille

De Tafel op Vrijdag (21 juni 2024)
– Voorgerecht : Coquille (koningsboleet), limoensaus, peterselieolie
– Hoofdgerecht : Bavette, rode wijnsaus (paddenstoelen-fricassée), lentegroente & hasselbakc
– Dessert : Chocolade ganache taart met mascarpone-slagroom en aardbei


Tarte tatin van rode ui

De Tafel op Vrijdag (14 juni 2024)
– Voorgerecht : Tarte tatin van rode ui
– Hoofdgerecht : Coq au vin blanc, aardappelpuree, sperziebonen
– Dessert : Gegrilde perzik, thijmsiroop, vanille ijs


Lentesoep

De Tafel op Vrijdag (31 mei 2024)
– Voorgerecht : Lentesoep van doperwt en dragon
– Hoofdgerecht : Rollade van bavette, rode wijnjus, geroosterde bloemkool, puntje aardappeltaart
– Dessert : Panna cotta met advocaat en crumble van cantuccini


Lamsstoof

De Tafel op Vrijdag (24 mei 2024)
– Voorgerecht : Open lasagne van paddenstoelen en spinazie
– Hoofdgerecht : Lamsstoof, saus van doperwten, tomaat-olie, aardappelgratin
– Dessert : Crumble van rabarber


Aardbeienbavaroise

De Tafel op Vrijdag (17 mei 2024)
– Voorgerecht : Gazpacho van asperges met serranoham
– Hoofdgerecht : Haantje met citroenboter, huisgemaakte groene tagilatelle en gegrilde little gem
– Dessert : Aardbeienbavaroise


Ingemaakte roze eieren

De Tafel op Vrijdag (10 mei 2024)
– Voorgerecht : Ingemaakte roze eieren, bietensalade, anchovismayo, veldsla en
geroosterd briochebrood

– Hoofdgerecht : Zoete ui met stoof van lam, sticky bospeen en geroosterde aardappelen
– Dessert : Frambozen cheesecake


Met kruiden gevuld varkensgebraad

De Tafel op Vrijdag (3 mei 2024)
– Voorgerecht : Salade met doperwten, groene asperges, burrata, glutenvrije
knoflookcroutons en citroen-vlierbloesemdressing

– Hoofdgerecht : Met kruiden gevuld varkensgebraad, mille feuille van aardappel, bloemkoolcrème en jus
– Dessert : Limoncello-citroenmousse met frambozen en pistache


Hartig wentelteefje

De Tafel op Vrijdag (5 april 2024)
– Voorgerecht : Hartige wentelteefje met huisgemaakte gravad lachs
– Hoofdgerecht : Gekonfijte procureur, gegrilde paksoi & citroen-salieboter, aardappeltjes uit de oven
– Dessert : Karamel-appel cake & vanille-ijs

De Tafel op Vrijdag (15 maart 2024)
– Voorgerecht : Frisse salade van makreel en appel met citroendressing
– Hoofdgerecht : Frikasse van kip en mille feuille van aardappel
– Dessert : Panna cotta met coulis van rood fruit

Gestoofde rundersukade

De Tafel op Vrijdag (9 februari 2024)
– Voorgerecht : Soep van rodekool met Granny Smit
– Hoofdgerecht : In rode wijn gestoofde rundersukade, sjalotjes, aardappelpuree en gekonfijte prei
– Dessert : Crème caramel

Koffertje van duif

Gerookt, gepekeld en ingemaakt (16 november 2019)
– Amuse: Gerookte kwarteleitjes met een zalf van bospaddenstoelen en een stukje bierbrood met gerookte eendenborstfilet
– Voorgerecht: In pekel gegaarde kabeljauw, boekweitnoedels en ingemaakte radijs
– Hoofdgerecht: Koffertje van duif, jus van gefermenteerde knoflook, gerookte pastinaakpuree, pompoenchutney en kruim van roggebrood
– Dessert: Bereidingen van peer, karamel, pistachenoten en Jägerteesiroop

Panna cotta van framboos

Kleuren van de herfst (12 oktober 2019)

  • Kleuren van de herfst – pompoen, champignon en eend in de hoofdrol:

– Puree van aardpeer, gepocheerd 62o eitje, bospaddenstoelen, amandelschaafsel
 – Krokante eend, structuren van pompoen, boerenkoololie, gehakte hazelnoten
 – Panna Cotta van framboos, basilicumsiroop, kletskop

Stoere proeverij

Stoere vriendentafel (8 juni 2019)

  • Stoere proeverij geserveerde met grof brood en huisgemaakte ketchup:
  • – Gepekelde zalm
     – Ingemaakte komkommer
     – Op rookzout gegaarde makreel
     – Ingelegde beukenzwammetjes
     – Salade van diverse koolsoorten

  • Gelakte buikspek met gedroogde kerstomaatjes, boekweit en geroosterde wortelen
  • Aan tafel gesneden bavette, geroosterde bloemkool, crème van bloemkool, dikke frites en limoenmayonaise
  • Notenijs met whisky-sabayon en krullen van pure chocolade
  • Bloeiende ui

    Lentegroente (10 mei 2019)
    • Amuse: Kruidenwafeltje met gepekelde zalm en limoenmayonaise
    • Voorgerecht: Carpaccio van gemarineerde asperges
    • Hoofdgerecht: Lamskoteletje met geroosterde worteltjes, pesto van raapstelen en jus van zwarte knoflook
    • Dessert: Hangop en kruidig geparfumeerde rabarber

    Zacht gegaarde kabeljauw
      Grasmaand (12 april 2019)
      Het is nu volop lente! We krijgen weer nieuwe groenten. En ook lammetjes, kuikentjes, kortom, jong grut…

    1. Lente-amuse
    2. Zacht gegaarde kabeljauw, gegrilde prei, mousseline en boerenkoololie
    3. Lamsnek met geglaceerde worteltjes, jonge spinazie, lamsjus en rozemarijnaardappeltjes
    4. Semifreddo met frambozen, pistachenoten en basilicum
    Kwartelboutje met eitje
      Lentegroen (8 en 29 maart 2019)

    1. Kwartelboutje met kwarteleitje
    2. Rolletje rode poon-tartaar, waterkers en granité van G&T
    3. Suprême van ’t haantje, kruidencakeje, mousse van doperwt
    4. Panna cotta met frambozen

    Zacht gepocheerde eidooier

    Een vleugje Valentijn (15 februari 2019)

    1. Carpaccio van grapefruit met pancetta en burrata
    2. Zacht gepocheerde eidooier met tartaar van rivierkreeft en schuim van bisque
    3. Pannenkoekje met rosé gebraden eend, gebakken peer, cranberries, glühwein en granité van witlof
    4. Romige polenta met zeer, zeer langzaam gegaarde varkensnek en geroosterde tomaatjes
    5. Combinatie van chocolade en frambozen

    Eendenborst

    Warme specerijen (14 december 2018)

    Op deze Vriendentafel staan winterse gerechten met de warme geuren en smaken van specerijen:

    1. Met appelstroop gelakte paling op kruidnotenbiscuit en ingemaakt mosterdzaad
    2. Eendenborst met speculaaskruiden, jus van zwarte knoflook, pruimen met kaneel en aardappelkroketjes
    3. Gebakken peren met karamel, noten en ijs