
Hirson is een kleine stad (8.200 inwoners) in het departement Aisne, op een 3,5 tot 4 uur rijden vanaf Midden-Nederland. Het is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving met een rijk historisch verleden. Daar duiken we in de technieken van de Franse cuisine. We maken daarbij gebruik van lokale producten. Er zijn per workshop 6 plaatsen beschikbaar (minimum aantal deelnemers: 4). ‘tKasteeltje is de comfortabele accommodatie waar u verblijft. Het monumentale pand biedt ook ruimte voor meereizende, niet kokende partners. Neem contact op voor meer informatie.
Weekend-workshop Hirson: € 455,- per persoon (leden Alliance Française € 435,-).
Aankomst donderdagmiddag of -avond, vertrek maandagochtend. De weekeind-workshops hebben de vorm van masterclasses. We gaan dus diep in op de materie.
Elke morgen verdiepen we ons in een van de facetten van een vooraf gekozen techniek*, gevolgd door demonstraties en proeverij. Hierna volgt er een “eenvoudige” lunch. ’s Middags passen we de geleerde techniek in de praktijk toe. Aansluitend wordt er “geprept” voor het avondeten. Hierna is er tijd om te ontspannen tot we weer de keuken induiken om een Frans diner te bereiden waar we samen van gaan genieten.
Midweekse workshop Hirson: € 695,- per persoon (leden Alliance Française € 675,-)
Aankomst op zondagmiddag of -avond, vertrek op vrijdagochtend
Bij een midweekse workshop in Hirson werken we met verschillende technieken* toe naar het menu van de dag, waarbij de chemie van het koken aan bod komt. We wagen ons aan gerechten die een meerdaagse bereidingstijd nodig hebben. We passen receptuur aan, aan de beschikbaarheid van ingrediënten en we moderniseren (oude) recepten. Reken op 2 tot 2,5 uur workshop per dagdeel. ’s Middags is er een “eenvoudige” lunch, ’s-avonds dineren we samen en proeven we van wat we die dag hebben gemaakt. In deze workshop is een excursie naar verschillende producenten van streekproducten gepland.