snail-582194
Zomertafels:
De zomermaanden nodigen uit om te genieten. Van het weer, van de vrijheid, van zwoele nachten en van al het lekkers wat deze maanden ons bieden. Vier keer, in juli en augustus, organiseren wij Zomertafels in onze tuin. In een ongedwongen sfeer laten we je genieten van een vijftal gerechten en een zomerse welkomstdrank. Hoe werkt het? Je schrijft jezelf - alleen of met vrienden – in voor één van de Zomertafels. 


De Zomertafel wordt op de Hamseweg 123 te Amersfoort gedekt voor € 45,-- per gast. In dit geval is de prijs inclusief B.T.W. en bijpassende drank.  Er komen maximaal 8 gasten. Is dit iets voor jou? Alleen of met vrienden?

Fantastisch zomerfruit, donderdag 7 juli 2016:
Na een verfrissend fruitvol cocktail, zijn we verder gegaan met
- Aardbei, braam en rode bes in een botersoepje met rode poon gegaard in een gist-bouillon
- Eend met kersen op traditionele Brusselse wijze, frietjes en zalf van tuinbonen
- Geconfijte procureur met perzik en wortelen en chips van truffelaardappel
- Oude kaas met gemarineerde druiven en zuurdesembrood
- Vijf maal de zoete framboos

20160707 Vissoep m et aarbei, framboos en rode bes

Zilt genoegen, donderdag 21 juli 2016, vis, schaal- en schelpdier: wat de zee ons die dag schenkt.
Een Hollandse frambozensgroppino en een amuse van gepekelde zalm met zalf van bloemkook en waterkers en een coulis van waterkers als begin en daarna verder met:
- Haring, biet en appel
- Kabeljauw en lamsoor met een risotto van boekweit
- Groene salade met kreeft, anijsdressing
- Stoofpotje met griet en mosselen naar een 17e eeuws recept
- Zoet strand

20160721_184939

Alles uit het vuistje (of bijna alles), donderdag 4 augustus 2016: Een hele ris kleine hapjes, waar we een avond lang van kunnen genieten.

Met een vorkje of een lepeltje
- Broodsoepje
- Blanc manger van rivierkreeft ( vrij naar 15e eeuws recept)
- In verjus gegaarde zeebaars met gepofte knoflook (vrij naar 17e eeuws recept)

Met je handen
- Pasteitje met zomerse kruiden (naar een 17e eeuws idee)
- Vleesterrine met ingemaakte pompoen en toast van zuurdesembrood of rillettes van zalm
- Coquille als een bonbon
- Aardappel, vlees en groente aan een stokje (Krieltje-rundvlees/vis-seizoensgroente)
- Bitterballetjes met een mooie mosterd of bavarois van erwt

Met een rietje
- Toetje: Float

20160804_194911


Gerookt, gepekeld en ingemaakt, donderdag 25 augustus 2016, vanaf 18.00 uur: gerookte en gepekelde vis en vlees en de eerste ingemaakte groenten en fruit van het seizoen.
Zoals altijd, beginnen we met een fruitig drankje en dan...
- Gepekelde zalm (droge pekel), zalf van tuinbonen en salie
- Gerookt hammetje van het speenvarken, appelchutney en leeuwerikbrood
- Makreel, boekweit, ingelegde citroen met biersaus
- Gepekelde naborst (natte pekel) van het rund, allerlei zuur en zoetzuur en peperkoek
- Gesuikerd en dronken fruit, siropen, hazelnootrotsjes en ijs

20160825_193955


Hoogtepunten zomertafels 2016,: nog één keer de allerlekkerste gerechten van de Zomertafels.
Tijdens een ontspannen avond wordt er eerst een welkomstdrankje ingeschonken. Daarna zijn de vijf populairste culinaire composities - die onze gasten tot de toppers van de zomer hebben gekozen - aan de beurt. En dit zijn ze geworden:
- Haring biet en appel
- Vleesterrine op huisgemaakte peperkoek en divers zuur en zoetzuur
- Makreel en boekweit met ingelegd citroen en een biersaus
- Gekonfijte procureur met perzik en wortelen
- Driemaal de zoete framboos


Zin in een Seizoenstafel? Geef je dan hier op of bel ons op 06 49 052 110.

20160915_151046