Workshops

 

La ferme des Gâtines Rouges

Workshop Frans koken in Frankrijk

Deze zomer bied ik kookworkshops van een week aan bij La Ferme des Gâtines Rouges, een biologische boerderij in La Chaussée d’Ivry in Frankrijk, een kleine gemeente ongeveer een uur ten westen van Parijs. Het is in deze rustige en idyllische omgeving waar we onze kennis van de goede Franse keuken zullen verdiepen. Daarnaast verrijken we onze kennis van de Franse taal, want ook dit is het doel van de workshop.

De workshops Frans koken in het Frans in 2025 vinden plaats van 19 t/m 25 juli en van 2 t/m 8 augustus. De kosten voor elk van de workshops bedragen € 675,- per persoon. Inbegrepen: eenvoudige accommodatie op de boerderij, ingrediënten/maaltijden/eten, drankjes, excursies. Niet inbegrepen: reiskosten. (zie voor andere gegevens Agenda). Er zijn per workshop zes plaatsen beschikbaar.

De workshops worden in het Frans gegeven. Een B1/B2-niveau Frans is daarvoor wel nodig. Natuurlijk spreek ik ook Nederlands. Zo kunnen we elkaar altijd begrijpen. We nodigen regelmatig Franstalige vrienden uit om een vorkje mee te prikken en voor een goed gesprek.

Deze workshop is voor jou als je:
– graag kookt en iets nieuws wilt leren in de keuken.
– benieuwd bent naar oude en nieuwe smaakcombinaties en technieken.
– nieuwsgierig bent naar wat nu de Franse (kook)cultuur zo eigen maakt.
– niet bang bent om wat uit je comfort-zone te gaan.
– een B1- B2-niveau Franse spreekvaardigheid hebt.

Voor meer informatie: bel 06 19 210 265 of stuur een bericht naar info@detafelderlagelanden.nl

Zomeroogst en Herfstoogst

De workshop Zomeroogst vindt plaats van 16 t/m 22 augustus 2025 en de workshop Herfstoogst van 19 t/m 24 oktober 2025. De kosten voor elk van de workshops bedragen € 675,- per persoon. Inbegrepen: eenvoudige accommodatie op de boerderij, ingrediënten/maaltijden/eten, drankjes, excursies. Niet inbegrepen: reiskosten. (zie voor andere gegevens Agenda). Er zijn per workshop zes plaatsen beschikbaar.

Bij de workshop Zomeroogst ontdekken we ontdekken wat er allemaal mogelijk is met het overdadige aanbod. We gaan aan de slag met de vragen “wat kunnen we allemaal maken van seizoensgroente en hoe zetten we hiermee een gevarieerd menu op tafel” en “hoe verwerken we het overschot en maken we smakelijke bereidingen voor de later, als er minder aanbod is”. We koken zoveel mogelijk “no waste”.

In de herfst is het tijd voor de laatste oogst. We maken de kassen leeg en we ontdekken hoe we deze oogst tot spannende gerechten kunnen toveren. Ook hier koken we zoveel mogelijk “no waste”. Daarnaast leren we over wat er allemaal komt kijken bij het biologisch telen en oogsten: waar loop je als boer tegenaan, wat zijn de opstekers. We werken ook mee in de moestuin om het zelf te ervaren. Brenda en Philippe vertellen ons over hun leven en over hoe zij het doen.

Wil je bij de workshop Zomeroogst wat langer blijven in augustus? Dat kan voor maximaal 6 dagen, voor een vergoeding van €50,– per persoon, per dag, op basis van all inclusive.

De workshops Zomeroogst en Herfstoogst worden in het Nedelands gegeven.

Deze workshop is voor jou als je:
– je duurzaamheid omarmt en graag meer wilt weten over hoe Brenda en Philippe dit aanpakken.
– je graag kookt en iets nieuws wilt leren in de keuken.
– nieuwsgierig bent naar wat nu de Franse (kook)cultuur zo eigen maakt.
– je houdt van buiten zijn en met je handen werken.
– je niet bang bent om uit je comfort zone te gaan.

Voor meer informatie: bel 06 19 210 265 of stuur een bericht naar info@detafelderlagelanden.nl

Workshops in Nederland: kom experimenteren bij De Tafel der Lage Landen!

Kom lekker experimenteren met nieuwe technieken en verrassende ingrediënten. Of komt gewoon voor een gezellige middag of avond kokkerellen met vrienden of gezin. We gaan aan de slag in groepen van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Voor meer informatie over mogelijkheden (beschikbaarheid en kosten):
bel 06 19 210 265 of stuur een bericht naar info@detafelderlagelanden.nl. Wil je een workshop thuis of op een andere locatie? Dan kan dat ook.

Wil je meer weten over de mogelijke technieken van de workshops, klik dan hier.
Kijk ook voor menu’s en evenementen op de facebookpagina!