Workshops

 

Workshops: kom experimenteren bij De Tafel der Lage Landen!

Kom lekker experimenteren met nieuwe technieken en verrassende ingrediënten. Of komt gewoon voor een gezellige middag of avond kokkerellen met vrienden of gezin. We gaan aan de slag in groepen van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Voor meer informatie over mogelijkheden (beschikbaarheid en prijs): bel 06 19 210 265 of stuur een bericht naar info@detafelderlagelanden.nl. Wil je een workshop thuis of op een andere locatie? Dan kan dat ook.
Kijk ook voor menu’s en evenementen op de facebookpagina!

Wat voorbeelden van onze workshops.

Oer Hollandse borrelhappen anders: We maken frikandellen, maar dan bij voorbeeld van rivierkreeft, en bitterbal van ossenstaart of bospaddenstoel; we roken zilveruitjes, nog lekkerder op een blokje kaas.

Sauzen maken als een chef: We gaan aan de slag met alles wat saus is. We spelen met fonds en demi-glace, eiersauzen en sauzen op basis van roux. Met traditionele methoden werken we naar nieuwe smaakpaletten.

De nieuwe smaakmakers in de keuken: Maak kennis met de umami van zwarte knoflook, speel met ponzu en yuzu, en ontdek hoe je met harissa en oranjebloesem je gerechten een nieuwe twist kunt geven.

Konfijten: Naast het konfijten van fruit (confiture) kun je vlees en gevogelte, maar ook vis, groente, ui en knoflook konfijten. Deze zeer oude bewaarmethode is makkelijk thuis zelf te doen en het resultaat is tongstrelend.

Koken met de seizoenen: Vis, wild, groente en fruit, ieder seizoen biedt iets bijzonders, vaak vergeten producten. Zo zet je echt vers weer op het bord.

De “no-waste” keuken: Mijn oma zei altijd: “Een geweldige kok(kin) verstaat de kunst van het bereiden van restantjes.” In deze workshop willen we verspilling tot een minimum terug brengen.

Diverse “clinics”:
– Vijfgangendiner zonder stress: slimme menu´s en handige werkplannen.
– Koken voor de liefde (Valentijn-special).
– Slim inkopen bij een groothandel.