Wat voorbeelden van onze workshops in Nederland.

Oer Hollandse borrelhappen anders: We maken frikandellen, maar dan bij voorbeeld van rivierkreeft, en bitterbal van ossenstaart of bospaddenstoel; we roken zilveruitjes, nog lekkerder op een blokje kaas.

Sauzen maken als een chef: We gaan aan de slag met alles wat saus is. We spelen met fonds en demi-glace, eiersauzen en sauzen op basis van roux. Met traditionele methoden werken we naar nieuwe smaakpaletten.

De nieuwe smaakmakers in de keuken: Maak kennis met de umami van zwarte knoflook, speel met ponzu en yuzu, en ontdek hoe je met harissa en oranjebloesem je gerechten een nieuwe twist kunt geven.

Konfijten: Naast het konfijten van fruit (confiture) kun je vlees en gevogelte, maar ook vis, groente, ui en knoflook konfijten. Deze zeer oude bewaarmethode is makkelijk thuis zelf te doen en het resultaat is tongstrelend.

Koken met de seizoenen: Vis, wild, groente en fruit, ieder seizoen biedt iets bijzonders, vaak vergeten producten. Zo zet je echt vers weer op het bord.

De “no-waste” keuken: Mijn oma zei altijd: “Een geweldige kok(kin) verstaat de kunst van het bereiden van restantjes.” In deze workshop willen we verspilling tot een minimum terug brengen.

Diverse “clinics”:
– Vijfgangendiner zonder stress: slimme menu´s en handige werkplannen.
– Koken voor de liefde (Valentijn-special).
– Slim inkopen bij een groothandel.